Verkoopmakelaar

Je hebt jouw droomhuis gevonden. Alle ogen zijn op de nieuwe woning gericht, maar ook de oude woning dient verkocht te worden. Daarom heeft Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars een verkoopmakelaar voor jou. Een huis verkopen doe je namelijk niet zomaar. Er komt veel bij kijken en het is een grote stap. Daarom is het handig als je je laat bijstaan door een verkoopmakelaar.

Jouw verkoopmakelaar in Hoorn

Een verkoopmakelaar bemiddelt en ondersteunt bij de verkoop van jouw huis. Veel mensen vragen zich af of het nodig is om een verkoopmakelaar in handen te nemen, aangezien dit geen verplichting is bij het verkopen van jouw woning. Wij van Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars en 90% van jouw medeverkopers vinden van wel. Je verkoopt niet dagelijks een object voor zo’n groot bedrag. Een verkoopmakelaar komt op voor jouw belangen als verkoper en zorgt ervoor dat jouw huis voor de beste prijs wordt verkocht. Ook adviseert een verkoopmakelaar je graag met alles wat te maken heeft met het verkopen van jouw woning. Naast het advies van de verkoopmakelaar zijn er genoeg verkooptips die je zelf kunt uitvoeren.

Kosten verkoopmakelaar Hoorn

Voor het inschakelen van een verkoopmakelaar betaal je natuurlijk courtage. Deze kosten zijn niet voor niets en in de meeste gevallen bespaart een verkoopmakelaar je zelfs kosten. De verkoopmakelaar heeft kennis van de markt, is juridisch zeer goed op de hoogte en kan professioneel onderhandelen.

Veelgestelde vragen

Wat doet een verkoopmakelaar?

De rol van de aankoopmakelaar bij het aankoopproces is o.a.:

  • Het bepalen van een realistische vraagprijs;
  • Het in kaart brengen van de technische staat, gemeentelijke belastingen, lijst van roerende zaken, erfpacht, en onderhoudssituatie
  • Het opstellen van een promotieplan
  • De woning aanmelden op woningsites zoals Funda
  • Het inplannen en begeleiden van de bezichtigingen door potentiële kopers
  • Professioneel onderhandelen en het regelen van de juridische zaken
  • Begeleiding bij de notaris

Wat is een optie?

Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om een eenzijdige verklaring af te leggen om een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen kunnen de voorwaarden van de koop overeenkomen, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week de tijd om over de voorwaarden na te denken. Bij de aankoop van een nieuwe woning is een dergelijke optie nog steeds gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning is dit niet het geval. De term ‘optie’ wordt vaak verkeerd gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde beloften die een verkopende makelaar tijdens het onderhandelingsproces aan een geïnteresseerde koper kan doen. Een dergelijke toezegging kan bijvoorbeeld betekenen dat een geïnteresseerde koper enkele dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. In de tussentijd zal de makelaar proberen geen onderhandelingen met een andere partij aan te gaan. De geïnteresseerde koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de mogelijkheden om het huis te gebruiken. U kunt geen optie eisen; de verkoper en de verkopende makelaar beslissen zelf of bepaalde toezeggingen in een onderhandelingsproces worden gedaan.