Een huis kopen in Hoorn met Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars

Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars is een lokale makelaar in Hoorn. Wij helpen je graag een huis te kopen. Daarbij zorgen we ervoor dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Dat betekent dat we secuur en transparant te werk gaan, altijd bereikbaar zijn er alles aan doen zodat je uiteindelijk tevreden bent. Daarom durven wij annuleringsgarantie aan te bieden: je zit nergens aan vast en kan altijd opzeggen.

Natuurlijk hoef je ons niet op ons woord te geloven. Lees hier wat klanten van onze dienstverlening vinden.

Voorbeeld van een woning in Abbekerk die momenteel te koop staat. Kijk voor ons volledige aanbod op de pagina woningaanbod.

Het koopproces

 • Huizen vinden die bij jouw behoeften passen;
 • Bezichtigingen plannen wanneer het jou uitkomt;
 • Een compleet beeld krijgen van de staat van de woning;
 • Onderhandelen en kopen voor een goede prijs; en
 • Overdracht en juridische afhandeling.

Hoe ziet het koopproces er nu precies uit? In het kort gaat het zo:

We beginnen met een gedegen voorbereiding. We stellen samen vast wat je wensen en budget zijn. Dat wordt vastgelegd in een woonprofiel. Met onze kennis van de lokale markt en ons netwerk kunnen wij vervolgens passende woningen bieden.

Als we samen een interessante woning hebben gevonden, plannen we een bezichtiging. We helpen je tijdens de bezichtiging natuurlijk met het inspecteren van de woning. Met onze kennis van de lokale markt in Hoorn kunnen we de woning vergelijken met andere huizen in de buurt. Zo weet je of het een goede keuze is en hoeveel ruimte er is voor onderhandelingen.

Concrete interesse? Dan gaan we diepgaander onderzoek doen. Denk bijvoorbeeld aan kadastraal onderzoek, bodemonderzoek en/of een bouwtechnokeuring. Zo komen we goed beslagen ten ijs bij de onderhandelingen en regelen we de beste prijs voor je.

Alles gelukt? Dan helpen we je bij soepele oplevering, overdracht en afhandeling. Pas als jij helemaal tevreden bent, zijn wij klaar. Lees hier meer over de stappen in het verkoopproces.

huis kopen Pronk van der Wal Garantiemakelaars Hoorn

Aankoopgaranties van Garantiemakelaars

[garantiemakelaars] is niet alleen aangesloten bij de NVM, maar is ook een Garantiemakelaar. Dat betekent dat we zijn aangesloten bij een landelijk netwerk van kwaliteitsmakelaars. Elke Garantiemakelaar geeft een aantal garanties. Deze geven je zekerheid over het kopen van een huis met ons. In het kort:

 • Contactgarantie: je kan ons altijd vragen stellen en krijgt snel antwoord. Als het dringend is, kan het 24 uur per dag.
 • Zekerheidsgarantie: met onze keuringen zorgen we ervoor dat je altijd zeker weet wat je koopt. We zijn daarbij transparant: je krijgt alle informatie duidelijk gepresenteerd.
 • Bezichtigingsgarantie: geen tijd om overdag een bezichtiging bij te wonen? Wij staan ook ‘s avonds of op zaterdag voor je klaar.
 • Annuleringsgarantie: we noemden het al even, je kan de samenwerking op ieder moment stopzetten.
 • Tevredenheidsgarantie: je zal onze annuleringsgarantie hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben, want wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te houden. We nodigen iedere klant uit om mee te doen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Met deze informatie zoeken we altijd kansen om onze dienstverlening te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Wanneer ben ik in onderhandeling?

U bent pas in onderhandeling als de verkoper op uw aanbod heeft gereageerd door een tegenbod te doen. Of wanneer de verkopende partij expliciet aangeeft dat u in onderhandeling bent. U bent nog niet in onderhandeling wanneer de makelaar van de verkoper zegt dat hij/zij uw aanbod met de verkoper zal bespreken.

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht om het huis aan mij te verkopen?

Nee. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de vraagprijs moet worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als u de vraagprijs aanbiedt, kan de verkoper dus nog steeds beslissen of u uw aanbod al dan niet accepteert of dat zijn makelaar een tegenbod doet.

Kan de verkopende partij de vraagprijs tijdens de onderhandeling verhogen?

Ja, het is mogelijk dat de verkoper besluit de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Als potentiële koper heeft u daarnaast ook het recht om tijdens de onderhandelingen uw bod te verlagen. Op het moment dat de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt uw vorige bod.

Wat betekent de drie dagen bedenktijd voor de koper precies?

De wettelijke bedenktijd van drie dagen betekent dat u als koper de aankoop kan annuleren zonder opgaaf van redenen. De bedenktijd van drie dagen begint zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper is overhandigd. De bedenktijd kan langer dan drie dagen duren als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Er zijn daarvoor regels opgesteld. De makelaar kan aangeven wanneer de bedenktijd precies zal aflopen.

Mag de verkoopmakelaar verder gaan met bezichtigingen wanneer er al onderhandeld wordt?

Ja, dat mag dat zeker. Een onderhandeling leidt immers niet altijd tot een verkoop. Daarnaast zal de verkoper mogelijk willen weten of er meer interesse is. Het is tevens mogelijk om met meerdere geïnteresseerde kopers tegelijk te onderhandelen. Een makelaar zal dit duidelijk aan alle partijen moeten melden.

De verkoopmakelaar zal de geïnteresseerde partijen doorgaans meedelen dat er al een bod is of dat er onderhandelingen gaande zijn. Hij of zij doet verder geen uitspraken over de hoogte van de biedingen, aangezien dit zou tot overbieden kunnen leiden.

Wil je meer informatie over het kopen van een huis met een aankoopmakelaar van Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars? Vul dan het onderstaande formulier in, bel ons via 0229 – 285800 of mail naar info@pronkvanderwal.nl.

 

Contact

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.