Huis verkopen in Hoorn door Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars

Pronk & van der Wal is een lokale makelaar in Hoorn. Wij helpen je graag je huis te verkopen. Daarbij zorgen we ervoor dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Dat betekent dat we secuur en transparant te werk gaan, altijd bereikbaar zijn er alles aan doen zodat je uiteindelijk tevreden bent. Daarom durven wij annuleringsgarantie aan te bieden: je zit nergens aan vast en kan de samenwerking altijd beëindigen.

Natuurlijk hoef je ons niet op ons woord te geloven. Lees hier wat klanten van onze dienstverlening vinden.

Het verkoopproces

Bij het verkopen van je huis in Hoorn helpen we je in het kort bij het volgende:

 • Een gedegen voorbereiding en goed onderzoek naar de staat en waarde van je woning;
 • Een strakke verkoopstrategie;
 • Een professioneel presentatiepakket;
 • Optimale zichtbaarheid op het internet;
 • Goed georganiseerde bezichtigingen met serieuze geïnteresseerden;
 • Een goede prijs door scherpe onderhandelingen;
 • Een nette overdracht en juridische afhandeling.

John van der Wal makelaar

John van der Wal, NVM Register Makelaar & Taxateur 

Iets uitgebreider ziet het proces er ongeveer zo uit:

Allereerst maken we duidelijke afspraken en stellen we een dossier op met je wensen en ideeën. Vervolgens onderzoeken we de staat van je woning nauwkeurig. Zo komen we tot een gefundeerde prijs.

Daarna is het belangrijk om je woning goed te presenteren. Daarvoor maken we een professioneel presentatiepakket met foto’s, teksten en andere materialen. Dit plaatsen we op verschillende (online) kanalen.


Video’s worden soms ook gemaakt ter presentatie van een woning, zoals voor dit huis in Hoorn is gedaan.

Zodra alles online staat, selecteren wij de serieuze klanten. Met deze klanten worden vervolgens bezichtigingen gepland. Daar zijn wij flexibel in: het kan ook in het weekend of buiten kantooruren.

We houden je tijdens het proces goed op de hoogte. De interesse van de kijkers wordt bijvoorbeeld vastgelegd met een kijkerskaart. Van deze en andere informatie over de voortgang blijf je op de hoogte via je digitale klantdossier.

Ook bij de onderhandelingen helpen we je uiteraard. Wij kennen de markt en hebben de staat van je woning onderzocht, dus we zorgen voor de beste prijs.

Bij een akkoord helpen we je alles netjes af te handelen, je huis goed over te dragen en alles juridisch goed te regelen.

Onze garanties

Pronk & van der Wal is een Garantiemakelaar. Dat betekent dat je een bepaalde kwaliteit kan verwachten. Die kwaliteit waarborgen wij met een aantal garanties:

 • Contactgarantie: je kan ons altijd vragen stellen en krijgt snel antwoord. Als het dringend is, kan het 24 uur per dag.
 • Presentatiegarantie: wij zorgen voor een strakke presentatie met ons presentatiepakket. Daarnaast kijken we ook altijd samen met jou of er nog andere middelen zijn die we in kunnen zetten.
 • Bezichtigingsgarantie: geen tijd om overdag een bezichtiging te houden? Wij staan ook ‘s avonds of op zaterdag voor je klaar.
 • Annuleringsgarantie: Je kan de samenwerking op ieder moment stopzetten.
 • Tevredenheidsgarantie: je zal onze annuleringsgarantie hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben, want wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te houden. We nodigen iedere klant uit om mee te doen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Met deze informatie zoeken we altijd kansen om onze dienstverlening te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Heeft mijn woning een energielabel nodig?

Vanaf 2008 is een energielabel verplicht voor de verkoop en verhuur van een woning, behoudens enkele uitzonderingen. Het energielabel voor woningen geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is met klassen en kleuren. Vanaf 1 januari 2015 wordt de naleving van het energielabel onder meer gecontroleerd op het moment van de eigendomsoverdracht.

Wanneer een woning zonder energielabel wordt geleverd, kan de Inspectie voor Milieu en Transport (ILT) een sanctie opleggen aan de verkoper. Deze kan een boete omvatten van maximaal € 170,- voor particulieren en € 340,- voor organisaties. De boete wordt direct opgelegd. Deze wettelijke verplichting kan niet worden uitgesloten in een koopovereenkomst.

Welke prijs kan ik krijgen voor mijn huis bij verkoop?

De prijs die je voor je huis kunt krijgen als je het verkoopt, is natuurlijk een van de eerste vragen die bij je opkomt. De prijs die je kunt vragen hangt onder meer af van de woningmarkt op het moment van verkoop, de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en de staat van je huis. Als je huis er beter uitziet dan toen je het kocht, is de kans groot dat je meer voor je huis kunt vragen. Samen met jou kijken we graag welke prijs geschikt is voor je woning.

Wie bepaalt de vraagprijs?

De makelaar zal je een advies geven over de vraagprijs van de woning. In overleg met jou zal vervolgens de uiteindelijke vraagprijs worden samengesteld, waarbij je vanzelfsprekend altijd akkoord dient te zijn.

Kijk voor meer veelgestelde vragen op de website van de NVM.

Wil je meer informatie over het kopen van een huis met een verkoopmakelaar van Pronk & Van der Wal Garantiemakelaars? Vul dan het onderstaande formulier in, bel ons via 0229 – 285800 of mail naar info@pronkvanderwal.nl.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Benieuwd naar wat jouw woning waard is?